Nieuwe 3D printer

05-06-2019

De Innovatieloods heeft een nieuwe 3D printer in gebruik genomen in haar pand in Vorden. De Ultimaker S5 kan met twee materialen en grotere volumes printen. Daarnaast is de Ultimaker S5 betrouwbaarder en controleert het zichzelf op filament. Vanwege de gestegen vraag naar 3D print capaciteit en print grootte is de keuze gemaakt om een extra 3D printer aan te schaffen. Naast de Builder Large is nu de Ultimaker S5 toegevoegd aan het 3D print eiland.

Binnen de Innovatieloods wordt een rapid prototyping strategie gehanteerd. Dit houdt in dat bijna alle onderdelen die ontworpen worden ook worden geprint om te controleren en de kwaliteit van de ontwerpen te waarborgen. Door de strategie met 3D printing uit te voeren wordt er veel geld bespaard en kunnen de ontwerpers doorwerken, terwijl de printer de onderdelen produceert.

Bovenkap

De Ultimaker S5 wordt niet geleverd met een bovenkap. Deze is er bij gemaakt in de loods om zo de printer stiller te maken en de print warmer te houden wat tot betere kwaliteit prints zal gaan leiden. Ook houdt dit de geur van gesmolten plastic binnen de printer. De kap is gemaakt uit acrylaat met onze lasersnijder.

Rubrieken